zaterdag 15 februari 2014

Voorbereidingsweek

Wow, de tijd vliegt als je bezig bent met je project. Afgelopen week was de voorbereidingsweek. Hierin hebben alle vrijwilligers hun eerste stappen uitgezet om van de komende maanden een succes te maken.

Het Kennisoverdracht team is druk bezig met het uitschrijven, tekenen en uitwerken van hun eerste lessen die maandag van start gaan. Ze zijn nu al een bekend gezicht bij de lokale printshop. Het bouwteam heeft afgelopen vrijdag de bouwplaats klaargemaakt en het eerste deel van de bouw voorbereid. Het Filmteam rent van hot naar her en is bezig om, naast ons project, ook de lokale bevolking zoveel mogelijk te bestuderen en in beeld te brengen. En het Educatie team loopt van meeting naar meeting om zoveel mogelijk informatie te verzamelen om de eerste trainingen te gaan geven aan de docenten.


Aangezien ik tot het Educatie team behoor, zal ik hier wat meer over vertellen. Afgelopen donderdag was de opening van het project . Dit vond plaats op de school en werd druk bezocht door de lokale gemeenschap. We spraken over samenwerking en vooruitgang en ook wij kregen de tijd ons educatie project uit te leggen. We hadden het allemaal tweetalig voorbereid en lieten de lokale mensen dus zowel in Spaans als in Miskitu kennis maken met ons project.

Tijdens de vele speeches werden wij van het Educatie team ook uitgenodigd om de dag erna naar een lokale bijeenkomst te gaan voor alle docenten in de regio. Er volgde nog een goed gesprek met de docenten waar wij mee zullen samenwerken.

De lokale bijeenkomst van de volgende dag, leek in essentie veel op de meeting van de dag ervoor waar iedereen van belang hun praatje moest doen. Helaas voor ons veel in Miskitu, maar het gaf ons wel een mooi inzicht in het onderwijssysteem van Nicaragua.

Naast al het harde werken, is er natuurlijk ook tijd om te ontspannen en te dansen in de weekenden. Met de lokale barretjes hebben we dus al kennisgemaakt. Op zondag zijn we met zijn allen naar een lokale rivier gegaan, waarvoor we een barbecue hebben voorbereid. En volgende week weer hard aan de slag met ons project.

Wout